prefabJe droomt er al jaren van om je eigen woning te bouwen. Helaas komt het er nooit van omdat je denkt dat dit veel te duur is. Toch kan een eigen woning bouwen best betaalbaar zijn. Vooral als je ervoor kiest om een houtskeletbouw woning te bouwen. Een prefab woning bouwen is vaak tientallen duizenden euro’s goedkoper. Het enige verschil is dat jouw woning met kant en klare elementen wordt gebouwd in de fabriek. Dit betekent absoluut niet dat je een standaard woning hebt. Alleen de betonnen muren zijn standaard de afwerking die bepaal je gewoon helemaal zelf.

Prefab woning bouwen uit een catalogus

Uiteraard is het wel slim om eerst eens te gaan kijken wat je nu precies wil. In een catalogus krijg je een idee van de mogelijkheden en kosten. De kleinste en meest voordelige woningen kan je al bouwen vanaf € 100.000. Uiteraard heb je nog wel een stuk grond nodig, maar je hebt dan wel je eigen vrijstaande droomhuis gebouwd. De kosten zijn heel erg afhankelijk van het formaat en de afwerking. Het kleur baksteen kan bijvoorbeeld al bepalend zijn. Of de keuze voor houten of kunststof kozijnen. Je krijgt al een aardige indicatie van de kosten van een prefab woning bouwen met de catalogus.

Prefab woning bouwen is veel sneller

Eén van de grote voordelen van een prefab woning bouwen is dat het sneller is. Vooral als je ook besluit om de fundering prefab te bouwen. Vaak ben je afhankelijk van het weer om de prefab te leggen. Het moet een paar dagen volledig droog zijn en in Nederland is dit vrij lastig. Bij prefab hoeft het maar één dag droog te zijn en de fundering kan gelegd worden. Binnen een week kan je woning al casco opgeleverd worden. De woning is nu wind en waterdicht en er kan nu begonnen worden met de afwerking. Doordat je woning nu niet meer weer afhankelijk is kan je op een prettige manier snel bouwen.

Bouw voordelig jouw droom villa

Droom je echt van een grote villa? Met een prefab is een villa bouwen geen probleem. Vanaf € 180.000 heb je al een gigantische villa op je grond staan. Je kan tevens nog geld besparen door helemaal zelf de afwerking te regelen. Het prijskaartje is afhankelijk van jouw wensen en natuurlijk de stijl van de afwerking. Een grote villa hoeft dus niet duur te zijn mits je ergens voordelig een stuk grond kan aanschaffen.

Vakantiewoning prefab bouwen

Doordat prefab woning bouwen zo voordelig is komt een vakantiewoning of tweede woning ook snel dichterbij. Een bungalow heb je soms al vanaf € 50.000 helemaal compleet met alles erop en eraan. Meestal is er ook een speciale catalogus aanwezig voor een prefab vakantiewoning in de vorm van een bungalow. Laat je verrassen door de mogelijkheden en vooral financiële mogelijkheden met prefab. De kans is groot dat jouw droomhuis mogelijk is dankzij prefab. Vraag gerust een catalogus op als je aan het oriënteren bent voor een prefab woning.